Wanneer je eindelijk je motorrijbewijs hebt gehaald, heb je al diep in de buidel moeten tasten. Zonder motor heb je niets aan je rijbewijs en dus ga je op zoek naar een geschikte motor. Vergeleken de aanschaf van een motor, zijn de kosten van het rijbewijs een schrijntje. Gelukkig zijn er veel kwalitatieve tweedehands motors te krijgen. Maar waar moet je op letten bij het keuren van een tweedehands motor en welke dingen moet je regelen? In dit artikel zetten we de belangrijkste aspecten op een rijtje!

Kentekengegevens

Helaas zijn er veel dieven en oplichters actief. Controleer daarom ten eerste het kentekennummer en het framenummer. Wanneer dit niet overeen komt, neem dan vooral geen risico en blaas de deal af. De kans is dan namelijk groot dat de motor is gestolen.

Eerste indruk uiterlijk

De eerste indruk van de staat van de motor kan al een hoop zeggen. Is de motor goed onderhouden of zitten er veel roestplekken op de motor?

Proefrit

De beste manier om een motor te controleren is door een proefrit te maken. Zorg er bij een proefrit voor dat je de motor voldoende op de proef wordt gesteld. Wissel bijvoorbeeld snelheden en ondergronden af en test de motor in korte bochten en op drempels.

Na de koop

Wanneer je de motor eenmaal het aangeschaft, dien je de juiste kleding te kopen en moet er een motorverzekering worden afgesloten. Voor het aanschaffen van motorkleding kan je je het beste laten informeren in een speciaalzaak. Het is absoluut de moeite waard om hier geld in te investeren, zowel voor je veiligheid als comfort op de weg. Een motorverzekering is verplicht. Er zijn meerdere aanbieders van motorverzekeringen, maak daarom gebruik van een vergelijkingssite om een gepaste motorverzekering te vinden.

Goedkope motor

×
Deel deze pagina!
FacebookTwitterShare on Google+