Schoonmaken van kuipruit

Is de kuipruit van uw motor toe aan een reinigingsbeurd lees de onderstaande stappen dan goed door en voorkom schade aan uw motor kuipruit! De meeste kuipruiten zijn gemaakt van plastic, waarbij krassen vrij snel zichtbaar en gemaakt zijn. Daarom dient u de kuipruit met veel zorg te reinigen. Benieuwd hoe u de kuipruit kunt schoonmaken? Volg de onderstaande stappen en kom tot een glanzend resultaat!

Krassen zijn zo gemaakt door gebruik van papierendoekjes, waarbij de hout vezels kleine krassen kunnen veroorzaken. Gebruik ook geen benzine, petroleum of agressieve schoonmaakmiddelen om uw kuipruit schoon te maken. De meest gemaakte fout is door direct te beginnen met poetsen, waardoor het zand en stof krassen op uw kuipruit veroorzaakt. Spoel de ruit daarom eerst goed af met water, alvorens u begint met het schoonmaken van de motor kuipruit.

Kuipruit motor schoonmaken

benzine, diesel, petroleum of dergelijke om je kuipruit schoon te maken! - See more at: http://www.motorvision.nl/tips/motorvisiontip10.html#sthash.v5CsYVW1.dpuf
benzine, diesel, petroleum of dergelijke om je kuipruit schoon te maken! - See more at: http://www.motorvision.nl/tips/motorvisiontip10.html#sthash.v5CsYVW1.dpuf

Schoonmaken van motor kuipruit

Met het onderstaande stappenplan kunt u een motor kuipruit schoonmaken. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen te verzinnen, maar over het algemeen zal dit de juiste methode zijn.

  1. Spoel uw kuipruit (erg) goed af met water. Het liefst de tuinslang.
  2. Gebruik een Glasex om de ruit schoon te maken en vliegen/vlekken te verwijderen.
  3. Spuit vervolgens de kuipruit nogmaals af met de tuinslang.
  4. Droog de kuipruit met een zachte doek en u hij is weer als nieuw!
  5. Optioneel: Nabehandelen met kuipruit beschermers als Silco 123.

Tevens is het altijd handig om brillenschoonmaakdoekjes bij u te dragen om vuil op uw vizier en windscherm onderweg te kunnen reinigen.


Terug naar: Motor Schoomaken

Goedkope motor

×
Deel deze pagina!
FacebookTwitterShare on Google+