Motor velgen schoonmaken

Wilt u de motor velgen schoonmaken en weer helemaal laten glimmen? Volg dan het onderstaande stappenplan en gebruik de juiste producten, zodat uw laklaag en velg niet beschadigd raken. Zo schijnen WD40, Lampenolie en een schoonmaakmiddel zonder zouten/oplosmiddelen de beste producten te zijn om uw motor velgen schoon te maken.

Motor velgen schoonmaken

Hoe u Motor velgen kunt schoonmaken

Uw motor velgen schoonmaken? Volg het onderstaande stappenplan en ontdek hoe u de velgen reinigt en glanzend krijgt.

1.) Spoel uw velgen af met een tuinslang of hogedrukspuit. Kijk met de hogedrukspuit uit dat u geen draadjes of stickers los straalt. In deze fase zorgt u ervoor dat het stof, zand en het overige vuil van uw velgen wordt gespoeld.

2.) Maak de velgen droog met een zachte doek.

3.) Maak nu uw velgen schoon met WD40, lampenolie of een schoonmaakmiddel zonder zouten/oplosmiddelen en laat het 1 minuut intrekken.

4.) U kunt uw velgen behandelen met een daarvoor bestemde wax/was.

Motor velgen schoonmaken met WD40

WD40 heeft een reinigende werking en leent zich uitstekend voor deze klus. U kunt dit ook al in de eerste stap om uw velgen spuiten en het 1 minuut laten inweken, waarna u het vuil alsnog van de velg afspuit. Uw velgen met WD40 schoonmaken gaat eenvoudig en snel, waarbij sommige motorrijders zelfs beweren dat dit het beste middel is voor uw velgen.

Motor velgen schoonmaken met lampenolie

Lampenolie schijnt een wondermiddel te zijn voor uw velgen. Het haalt het vuil van uw velgen zonder de laklaag te beschadigen, is tegelijkertijd een goed smeermiddel en zorgt voor een glanzend effect.

Schoonmaakmiddel zonder zouten of oplosmiddelen

Wanneer een schoonmaakmiddel zouten of oplosmiddelen bevat kan de laklaag van uw velgen beschadigd raken en zult u later spijt hebben. Het is dus raadzaam om enkel een middel te gebruiken die bedoelt is om uw motor velgen schoon te maken, omdat u er anders erg veel spijt van zult hebben.

Siliconenspray op de velgen

Een laatste middel is siliconenspray voor de motor velgen. Dit heeft een zelfde reinigende werking en glans als WD40, maar er wordt aangeraden om dit enkel op zwarte velgen te gebruiken. Houdt hier dus rekening mee!


Terug naar: Motor Schoomaken

Goedkope motor

×
Deel deze pagina!
FacebookTwitterShare on Google+