Motor schoonmaken met WD40

Een product met meer dan duizend toepassingen, maar bijna nergens in uitblinkt. Het is mogelijk om bijna uw hele motor schoon te maken met WD40, maar dit is niet altijd het verstandigst. Zo is WD40 goed in een heleboel dingen, maar blinkt het eigenlijk nergens in uit. Zo smeert het een beetje, reinigt het een beetje en voorkomt het roest, maar zijn er voor elke toepassing eigenlijk betere producten te bedenken. Een toepassing die erg goed schijnt te zijn is het schoonmaken van de velgen met WD40.

Motor Schoonmaken WD40

Reinigen van Kappen met WD40

Voor het reinigen van de kappen met WD40 schijnen andere schoonmaakmiddelen als Dusty van de Wibra en andere schoonmaakmiddelen zonder zouten en oplosmiddelen. Op deze manier voorkomt u krasjes en schade aan uw laklaag.

Wij raden u aan om uw motor naderhand droog te maken met een zachte doek en een wax- /was laag aan te brengen.

Motor velgen schoonmaken met WD40

Uw velgen schoonmaken? WD40 leent zich uitstekend voor deze klus! Spuit de WD40 op uw velgen en laat dit een minuut inwerken. Wrijf uw velgen daarna met een droge zachte doek af voor een glanzend resultaat. Houdt er rekening mee dat er geen WD40 op de remschijven mag komen, omdat de remschijven hierdoor glad worden met alle gevolgen van dien.

Motor ketting schoonmaken met WD40

Uw ketting schoonmaken met WD40? Gebruik een oud t-shirt, een daarvoor bestemde borstel of een oude zachte tandenborstel. WD40 heeft een reinigende en smerende werking, maar is niet voldoende om uw ketting te smeren. Gebruik daarom altijd een kettingspray als S100, Proff dry lube of Bel Ray kettingspray.

Motorproducten van WD40

WD40 Motorproducten

Er is een speciale lijn van motorproducten gefabriceerd door WD40. Deze producten zijn veel bedoelt voor één taak en volbrengen deze dan ook voor de volle 100% in tegenstelling tot de bekende WD40 spuitbus. Die doet een fractie van al deze klussen.

  • WD40 Silicone spray
  • WD40 Slotenspray/Doordringend
  • WD40 Lithiumspray
  • WD40 Ontvetter
  • WD40 Smeermiddel
  • WD40 Contactspray
  • WD40 Anti-Vocht

Terug naar: Motor Schoomaken

Goedkope motor

×
Deel deze pagina!
FacebookTwitterShare on Google+